Biografi


Alla i bandet har hållit på med musik sen barnsben och vi har också spelat i ganska avancerade konstellationer genom åren. Flera av oss har släppt skivor, uppträtt på stora scener, tv, radio, skrivit musik, vi spelat sjukt mycket live. Flera av oss gör det även nu, parallellt med att spela i Deep Rainsnake. 

Vi kan nog räkna vår samlade musikaliska erfarenhet i hundrade år. Individuellt skulle vi också beskriva oss som duktiga instrumentalister. Det var också därför vi sökte oss till varandra, vi ville spela med kompetenta och trevliga medmusikanter (det ska ju vara roligt!!)Flera av oss i bandet har Deep Purple, Rainbow, Whitesnake och Uriah Heep i sin DNA-stege. Band som på höjden av sin karriär stod i den absoluta toppen av vad rockmusik kan bjuda på. 

Det finns bra låtar, det finns mystik och karisma, det finns en jazzig lekfullhet som backas upp av otroligt duktiga och temperamentsfulla musiker. Vi vill gärna spegla detta och låter våra tolkningar gå in i utsvävningar som kräver totalt samspel och synk. Precis som de gjorde live. Många av de versioner vi väljer att göra är just sådana komplexa liveversioner eftersom det är en större utmaning men också större behållning för de som kan sin banden och lyssnar.

Självklart har vi med de stora låtarna (hitlåtarna) också. En stor fördel vi har är att vi har flera av oss i bandet som sjunger och det bidrar också till den grymma helheten med körer och soloprestationer som passar i olika stadier av deras karriärer.